Karácsonynak éjszakáján

Forró csoki házilag

Nincs is jobb, mint egy hűvös őszi este bebújni a takaró alá egy bögre forró csokival. Az őszi és téli hónapok elengedhetetlen kelléke a jól ismert forró csoki. De hogy fogjunk neki, ha otthon szeretnénk elkészíteni?

Mindenekelőtt szükségünk lesz egy jó nagy bögrére 🙂 hiszen forró csokiból sosem elég. 

Hozzávalók:

– cukrozatlan kakaópor

– vaníliás cukor

– fahéj (egész rúd)

– étcsoki

– tej

– tejszínhab 

– tejszín

Arányokat szándékosan nem írtam, hiszen ki édesebben, ki intenzívebben szereti. Az elkészítés igencsak egyszerű. Egy kis lábosba tegyük bele a tejet, kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a cukrozatlan kakaóport, a vaníliás cukrot, a lereszelt étcsoki darabokat és egy kis tejszínt. Főzzük össze, majd bögrébe öntve fahéjrudakkal és tejszínhabbal (megszórva kakaóval) “tálalhatjuk” is. Egy nehéz nap után elengedhetetlen a lazításhoz. 

forro_csoki_uj_nagyMexican-Hot-Chocolate1_edited-1

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!