Nincs is jobb, mint egy hűvös őszi este bebújni a takaró alá egy bögre forró csokival. Az őszi és téli hónapok elengedhetetlen kelléke a jól ismert forró csoki. De hogy fogjunk neki, ha otthon szeretnénk elkészíteni?
Mindenekelőtt szükségünk lesz egy jó nagy bögrére 🙂 hiszen forró csokiból sosem elég.
Hozzávalók:
– cukrozatlan kakaópor
– vaníliás cukor
– fahéj (egész rúd)
– étcsoki
– tej
– tejszínhab
– tejszín
Arányokat szándékosan nem írtam, hiszen ki édesebben, ki intenzívebben szereti. Az elkészítés igencsak egyszerű. Egy kis lábosba tegyük bele a tejet, kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a cukrozatlan kakaóport, a vaníliás cukrot, a lereszelt étcsoki darabokat és egy kis tejszínt. Főzzük össze, majd bögrébe öntve fahéjrudakkal és tejszínhabbal (megszórva kakaóval) “tálalhatjuk” is. Egy nehéz nap után elengedhetetlen a lazításhoz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: