Karácsonynak éjszakáján

Mézeskalács variációk

Ha karácsony, akkor mézeskalács! Dekorációnak, ajándéknak, adventi koszorúnak, kalendáriumnak vagy egész egyszerűen “csak” desszertnek is készíthetjük a karácsony egyik legkedveltebb süteményét, a mézeskalácsot! Összegyűjtöttem néhány ötletet, ami inspirációt nyújthat számunkra, ha mézeskalácsot készítünk.... Tovább »

Karácsonyi filmek

Már csak 67 nap és itt a karácsony! Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de ez a hideg idő, a meleg radiátor és a mindent beborító őszi falevelek egyre jobban előidézik bennem a karácsony hangulatát. Ha valaki azt gondolná “még nagyon messze van karácsony”, annak tudnia kell, hogy az idő gyorsan repül. De az ünnepi hangulat… Tovább »

Árvák karácsonya – egy kedves karácsonyi történet saját tollból

Volt idő, amikor nekik is volt családjuk, volt idő, amikor békességben, boldogságban töltötték az ünnepeket ők is, a szeretteikkel. Együtt készültek az ünnepre, sütötték a bejglit, díszítették a fát, együtt bontották ki a sok-sok ajándékot. Ilyenkor karácsonykor jönnek elő a legszebb emlékek. Emlékek, melyeket örökre a szívükbe zártak az árva gyermekek. Emlékek, melyeket az idő… Tovább »

Egyszer volt, hol nem volt… volt egyszer egy karácsony

A legtöbben már rutinszerűen készülünk a karácsonyra, már-már belénk égtek az illatok, pillanatképek, hangulatok. Viszont kevesen tudjuk, hogy honnan is ered a karácsony ünnepe… A karácsony az egyik legnagyobb keresztény ünnep. Történt ugyanis, hogy a három napkeleti bölcs, Gáspár, Menyhért és Boldizsár elindult, hogy az eljövendő megváltót megtalálja. Hosszú útra keltek tehát, majd egy fényes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!